Posted  by  admin

The Boys Who Challenged Hitler PDF Free Download

Choose the correct option:

The Boys Who Challenged Hitler. Knud Pedersen and the Churchill Club. By: Phillip Hoose. Narrated by: Phillip Hoose, Michael Braun. Length: 4 hrs and 51 mins. Unabridged Audiobook. Categories: Children's Audiobooks, History. 4.4 out of 5 stars. The Boys Who Challenged Hitler. Download The Boys Who Challenged Hitler PDF/ePub or read online books in Mobi eBooks. Click Download or Read Online button to get The Boys Who Challenged Hitler book now. This site is like a library, Use search box in the widget to get ebook that you want. Surviving Hitler: a boy in the Nazi death camps. 2001, HarperCollinsPublishers. In English - 1st ed. Download for print-disabled. Surviving Hitler. October 25, 2001, Hodder Children's Books. The Boys Who Challenged Hitler PDF By:Phillip Hoose Published on 2015-05-12 by Farrar, Straus and Giroux (BYR). At the outset of World War II, Denmark did not resist German occupation. Deeply ashamed of his nation's leaders, fifteen-year-old Knud Pedersen resolved with his brother and a handful of schoolmates to take action against the Nazis if the adults would not.

Question 1.
Where is the Wall Street Exchange?
(a) America
(b) Britain
(c) France
(d) Germany

Answer

Answer: (a) America

Question 2.
Which country was defeated after the First World War?
(a) France
(b) Germany
(c) Russia
(d) Britain

Answer

Answer: (b) Germany

Question 3.
The time span of the First World War was
(a) 1911-1914
(b) 1914-1918
(c) 1918-1921
(d) 1920-1925

Answer

Answer: (b) 1914-1918

Question 4.
The Nazi Party had become the largest party by the
(a) 1920
(b) 1925
(c) 1926
(d) 1932

Answer

Answer: (d) 1932

Question 5.
Hitler became the Chancellor or Germany in the year
(a) 1931
(b) 1932
(c) 1933
(d) 1934

Answer

Answer: (c) 1933

Question 6.
The country that dropped atom bomb on Hiroshima in Japan was
(a) France
(b) America
(c) Germany
(d) Britain

Answer

Answer: (b) America

Question 7.
Who could enter Jungvolk?
(a) Ten-year-old boys
(b) Twelve-year-old boys
(c) Fourteen-year-old boys
(d) Eighteen-year-old boys

Answer

Answer: (a) Ten-year-old boys

Question 8.
Who were the worst sufferers in Nazi Germany?
(a) Jews
(b) Poles
(c) Russians
(d) Gypsies

Answer

Answer: (a) Jews

Question 9.
A bronze cross was given to the woman who produced
(a) two children
(b) four children
(c) six children
(d) eight children

Answer

Answer: (b) four children

Question 10.
The game Hitler glorified was
(a) wresting
(b) kabaddi
(c) hockey
(d) boxing

Answer

Answer: (d) boxing

Question 11.
What was the response of the Germans to the new Weimar Republic?
(a) They held the new Weimar Republic responsible for Germany’s defeat and the disgrace at Versailles
(b) The republic carried the burden of war guilt and national humiliation
(c) It became the target of attacks in the conservative national circles
(d) All the above

WhoAnswer

Answer: (d) All the above

Question 12.
Which of the following statements is false about soldiers in the World War I?
(a) The soldiers, in reality, led miserable lives in trenches, survived with feeding on the copra’s
(b) They faced poisonous gas and enemy shelling and loss of comrades
(c) All soldiers were ready to die for their country’s honour and personal glory
(d) Aggressive propaganda glorified war

Answer

Answer: (c) All soldiers were ready to die for their country’s honour and personal glory

Question 13.
The Treaty of Versailles (1920) signed at the end of World War I, was harsh and humiliating for Germany, because
(a) Germany lost its overseas colonies, and 13 per cent of its territories
(b) It lost 75% of its iron and 26% of its coal to France, Poland, Denmark and Lithuania, was forced to paycompensation of 6 billion pounds
(c) The western powers demilitarised Germany and they occupied resource-rich Rhineland in the 1920s
(d) All the above

Answer

Answer: (d) All the above

Question 14.
What was Hitler’s historic blunder and why?
(a) Attack on Soviet Union in 1941 was a historic blunder by Hitler
(b) He exposed his western front to British aerial bombing
(c) The Soviet Red Army inflicted a crushing and humiliating defeat on Germany atStalingrad
(d) All the above

Answer

Answer: (d) All the above

Question 15.
Why did Helmut’s father kill himself in the spring of 1945?
(a) He was depressed by Germany’s defeat in Second World War
(b) He feared that common people would mishandle him and his family
(c) He feared revenge by the Allied Powers
(d) He wanted to die because of the crimes he had committed during Nazi rule

Answer

Answer: (c) He feared revenge by the Allied Powers

Question 16.
Which of the following bodies was set up to try and prosecute the Nazi war criminals at the end of World War II?
(a) International Military Tribunal
(b) British Military Tribunal
(c) Allied Military Tribunal
(d) Allied Judicial Court

Answer

Answer: (a) International Military Tribunal

Question 17.
Why did the Nuremburg Tribunal sentence only 11 Nazis to death for such a massive genocide?
(a) Only these 11 Nazis were found guilty
(b) The Allies did not want to be harsh on the defeated Germany as they had been after WorldWar
(c) Germany promised never to repeat such an act
(d) Germany was ready to pay a huge compensation to the Allied countries for these killings

Answer

Answer: (b) The Allies did not want to be harsh on the defeated Germany as they had been after WorldWar

The Boys Who Challenged Hitler Pdf Free Download Torrent

Question 18.
What was the most important result of the Spartacus League uprising in Germany in 1918-19?
(a) The Weimar Republic crushed the rebellion
(b) The Spartacists founded the Communist Party of Germany
(c) The Weimar government accepted the demands of the Spartacus League
(d) Both (a) and (b)

Answer

Answer: (d) Both (a) and (b)

Question 19.
War in 1917 led to the strengthening of Allies and the defeat of Germany because of entry of
(a) China
(b) Japan
(c) the USA
(d) Spain

Answer

Answer: (c) the USA

Question 20.
What was ‘Dawes Plan’?
(a) A plan which imposed more fines on Germany
(b) A plan which withdrew all punishment from Germany
(c) A plan which reworked the terms of reparation to ease financial burden on the Germans
(d) None

Answer

Answer: (c) A plan which reworked the terms of reparation to ease financial burden on the Germans

Question 21.
What gave Nazi state its reputation as the most dreaded criminal state?
(a) Extra-constitutional powers were given to the newly organised forces like Gestapo, the SS and SD
(b) People could be detained in Gestapo torture chambers and sent to concentration camps
(c) No legal procedures were there for the arrested people
(d) All the above

Answer

Answer: (d) All the above

Question 22.
What was the slogan coined by Hitler when he followed his aggressive foreign policy?
(a) Messenger from God
(b) Conquer the world
(c) One people, one empire, and one leader
(d) we are Aryans, the real rulers

Answer

Answer: (c) One people, one empire, and one leader

Question 23.
When and among which countries was the Tripartite Pact signed?
(a) 1940, Germany, Italy and Japan
(b) 1939, Germany, Austria and USSR
(c) 1940, England, France and USA
(d) 1938, England, Germany and USSR

Answer

Answer: (a) 1940, Germany, Italy and Japan

Question 24.
Which incident persuaded the USA to join the war?
(a) Hitler’s attack on Eastern Europe
(b) Hitler’s policy of genocide of the Jews
(c) Helplessness of England and France
(d) Japan’s attack on the US base at Pearl Harbour

The Boys Who Challenged Hitler PDF Free DownloadAnswer

Answer: (d) Japan’s attack on the US base at Pearl Harbour

Question 25.
What was Hitler’s ideology of ‘lebensraum’ or living space?
(a) Multi-storeyed buildings should be built in Germany to increase the living space
(b) The world must be occupied enabling the material resources and power of the German nation.
(c) New territories had to be acquired for settlement
(d) Both (b) and (c)

Answer

Answer: (d) Both (b) and (c)

When Germany invaded Denmark in April, 1940, the Danish government signed an agreement... read more

25 Total Resources 8 Awards View Text Complexity Discover Like Books

  • Grade
  • Genre

Year Published 2015

Word Count 42,201

  • Text Complexity
  • Lexile Level: 970L
  • ATOS Reading Level: 7.1
  • AR Quiz Numbers
  • 174400
  • Curricular Area
  • Subject Headings
  • Lists With This Book
+ Show More- Show Fewer Details The boys who challenged hitler pdf free download torrent

Featured Original ResourcesQuickly learn more about books and authors with our original resources.'> Our Original Resources 8

The Boys Who Challenged Hitler Pdf Free Download Movie

Meet-the-Author Movie with Phillip Hoose

Watch the Video (04:33)